Direktlänk till inlägg 20 september 2010

Valets vinnare

Av kloka-gubbens-blogg - 20 september 2010 10:51

Så har då SD kommit in i riksdagen. Blev någon förvånad?

Inte jag i alla fall. Efter årtionden av misslyckanden med kriminalvård, integrationspolitik och äldreomsorg kommer ett parti som profilerar sig på dessa frågor in i riksdagen.  Politiker och politiska tjänstemän i den politiska hovstaten står handfallna och i bäste fall trycker de fram en och annan tår.


Detta var mycket väntat. Den flathet med vilken de befattat sig med SD:s frågor, som de mycket väl visste oroade en stor del av svenska folket gav fritt spelrum till SD. Att kommunisterna sedan var korkade nog att skicka ut sina medlöpare att störa SD:s möten var droppen som urholkade bägaren. Två gånger i modern tid har politiska möten störts utan att varken politiker eller samhälle har fördömt tilltagen, Både Ny demokrati och nu SD har fått springa gatlopp mellan stenkastere och misshandlare. Detta har lärt sveriges folk en sak. Demikrati och yttrandefrihet finns bara för de etablerade partierna. Eller är det någon som tror att om Mona Sahlin blev utsatt för sten- och äggkastning att polisen stått passiv. Inte fan. Då hade insatsstyrkan och halva sapo förlåt säpo ryckt ut.


Folk i allmänhet är mycket mera rättsmedvetna än vad politikerna tycks tro. Om man försöker tysta någon skapar man sympati. Detta har SD smart utnyttjat.

Rågen kom ju när statsministern försökte mästra folket att inte rösta på SD. Då förstod jag som den kloka man jag är att klockan var slagen SD skulle komma in i riksdagen.


Om politikerna istället bemött deras argument  och erkänt att det fanns en oro i landet för SDs hjärtefrågor hade det aldrig blivit så att SD kommit in i riksdagen.

Folkpartiet har vid ett par tillfällen försökt att diskutera dessa frågor, men omedelbart blivit tystade av den  med vänstervridna som dominerar den svenska mediakåren. Borde inte dessa människor som besitter sådan makt öppet deklarera sin politiska tillhörighet. Det är patetiskt att höra dessa s k journalister försöka leka opartiska vid utfrågningar mm.


Sedan är det ju så att folket har inte fel och politikerna rätt, vilket politikerna alltmer försöker lura i oss. Ordet förtroendevald är ett ord som smakar illa i många munnar. Partivalda kaffekokare och dörrknackare som som tack får politiska uppdrag är inte de bästa representanterna för svenska folket det är jag säker på. Så många maktfullkomliga, rent ut sagt idioter, som jag träffat på under ett långt liv borde göra och har gjort folket oerhört misstänksamma mot alla politiker. Ytterligare en sten på ryggen på de etablerade partierna. Att sedan rörligheten i riksdagen endast sker om ett parti tappar mandat och tvingar betongrumporna att flytta sig är ju inte befrämjande för demokratin.


Vad måste då partierna göra. Enkelt. Stoppa ner de alldeles för stora politiska egon som finns i en sopsäck och börja lyssna på folket, ta folks oro på allvar och försök inte tysta rösterna genom att förfölja oliktänkande, attackera politiska möten, skymfa väljare istället för att ta dem på allvar som sker i dagens Sverige. Då kan politikerna kanske och jag säger kanske få tillbaka det förtroende som de så gravt missbrukat.


En annan viktig sak är att återupprätta rättsstaten, men det skriver jag om i ett annat inlägg


Kloka gubben

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av kloka-gubbens-blogg - 15 maj 2013 22:08

Det är synd om utländska tjejer som försöker att göra sig fria. Ett par hundra knivhugg blir ofta svaret från familjen. Utförda av någon tonåring som i det närmaste har straffrihet. Det senaste fallet är solklart. En 17-åring mördar sin syster ...

Av kloka-gubbens-blogg - 16 april 2013 10:37

Det pågår en idiotisk diskussion i Smålänningen. (tidning). Tyvärr kan jag inte delta då apan som är chefsredaktör har stängt av mig från publicering på insändarsidan. Jag skrev något om en ohelig allians mellan polis, åklagare, advokater, doma...

Av kloka-gubbens-blogg - 16 april 2013 10:37

Det pågår en idiotisk diskussion i Smålänningen. (tidning). Tyvärr kan jag inte delta då apan som är chefsredaktör har stängt av mig från publicering på insändarsidan. Jag skrev något om en ohelig allians mellan polis, åklagare, advokater, doma...

Av kloka-gubbens-blogg - 15 december 2010 23:37

Hörde på burken att Säpo utrett att vi har ca 200 extremister i detta land som kan begå bombningar och andra anfall mot vårt samhälle.   200 dårar går alltså fria på våra gator.   Jag har bara en enkel fråga. Varför i hummhum sitter inte de...

Av kloka-gubbens-blogg - 12 december 2010 23:45

En självmordsbombare slog till i Sverige. Detta har jag länge trott ska hända, men som vanligt sticker svenska folket och dess företrädare huvudet i sanden och låtsas att hotet inte finns. Uppvaknandet kunde ha blivit rejält brutalt om inte bombaren ...

Ovido - Quiz & Flashcards